8 PUNKTER TIL AT SPARKE 2020 IGANG!

Indlægget kan I måske genkende, det er nemlig en genganger fra sidste år – men det kan vist godt klare et repost med nogle nye opdaterede billeder, som jeg skød forleden af mit lille hjemmekontor i spisestuen (..imens vi roder i det rigtige kontor)

Årets første måned er godt igang – med masser af mulighed for at starte på en frisk og gennemføre nogle af de mål, som man har sat sig for det nye år. Jeg har samlet et par punkter, som jeg syntes er med til at sparke 2020 igang, på helt rette vis!

Kender I det – nyt år og +300 dage, som er lige til at tage fat på. Endelig har vi muligheden for at starte på en frisk, starte på noget nyt og bare re-tænke hverdags setup’et. Og jeg kan virkelig mærke at det sætter tankerne igang hos mig. I har det sikkert på samme måde – har jeg ret? Laver jeg det rigtige, burde jeg lave mere, bruger jeg for meget tid på, burde jeg blive bedre til… Jeg bruger selv disse tips, og jeg håber, at I kan finde noget inspiration i dem

LAV LISTER:
Sørg for at lave en huskeliste, en såkaldt TO DO liste. Det kan både være én, men det kan også sagtens være flere. Hjemme er jeg fx. ved at lave en huskeliste med de ting, som vi mangler at købe ind til babyen ankommer samt en liste over de ting, som vi mangler i vores soveværelse projekt. Det kunne være sådan noget med, at vi skal huske at male rundt om vinduet, hænge en lampe op eller ting i den dur. Men jeg har også lavet en mere generel liste over de ting, som jeg skal have ryddet op i og få styr på de kommende par uger. Det kunne f.eks. være at rydde ud i mine nips ting, betale en regning osv.

Det er altid rart at få tingene ned på skrift, og det er fuldstændig vidunderligt at kunne strege dem over igen.

BINGE NETFLIX:
Det lyder mærkeligt, men det kan faktisk godt hjælpe med at kickstarte 2020 – især hvis I er interesserede i, at starte året med oprydning derhjemme, Konmari metoden er blevet vildt populær og vi er også hoppet med på bølgen herhjemme. “TIDYING UP WITH MARIE KONDO” er et program som Marie Kondo, har lavet i samarbejde med Netflix, hvor hun ved brug af Konmari metoden, giver gode tips til oprydning i hele hjemmet. Og det er værd at kigge med! Jeg skal i hvert fald igang med vores skabe.

RYD OP & SÆLG UD:
Jeg syntes årsskiftet er en skøn mulighed for, at få ryddet lidt ud i skabene. Jeg er selv godt igang med tøjskabet, hvor jeg efter “Konmari metoden”, organiserer mine skuffer. Jeg er også ved at gennemgå mit tøj og stiller mig selv spørgsmålene “kunne den bruges på ny – istedet for at købe noget nyt?” – “har jeg brugt den det sidste års tid?” – “hvad mangler jeg egentlig?

En god idé, kan være at sælge de overskydende ting på salgssider og markeder, for at få tingene videre i systemet. Jeg er selv blevet ret glad for “Marketplace” på Facebook, hvor man nemt kan skabe et overblik over sine aktive annoncer og samtidig slå varerne op i flere grupper på én gang. Jeg har allerede solgt flere ting derinde i år – så det er bare med at komme igang!

SHOP DE GODE TILBUD – FÅ STYR PÅ BASIS GARDEROBEN:
Nu hvor du alligevel har gennemgået tøjskabet, har du måske oplevet at du mangler nogle bestemte styles. Så hvorfor ikke købe dem, imens de er på tilbud? Lige nu har butikkerne nedsat tusindvis af lækre efterårs & vintervarer og jeg kan love Jer for, at der er mange gode tilbud – både online og i butikkerne. Og inden længe begynder slutspurten, hvor der virkelig er gode penge at spare. Så køb dine basis styles nu og få styr på tøjet til de kommende sæsoner. Se fx. mit indlæg med gode basis styles på tilbud fra H&M her.


BRUG SØNDAGEN PÅ MADPLAN:
Førhen var vi gode til at planlægge ugens indkøb og lave en ugentlig madplan. Men pga. travlhed med arbejde og projekter herhjemme, er det ligesom forsvundet lidt. Så vi har lavet en ugentlig madplan-date, hvor vi hver Søndag laver en oversigt over de retter, som vi gerne vil have i ugens løb.

Netop for at undgå lidt for meget takeout og hurtige retter fra delikatessen

Planlæg med de råvarer som du allerede har i køleskabet og sørg for at lave retter, som kan række til flere dage i træk. Det er bare med at lave en større portion og dele den udover to eller tre dage. Og glæd dig over, at du ikke skal bruge tid på at handle hver dag. Det kræver lidt mere, men det giver så meget i den sidste ende.


GENNEMGÅ BUDGETTET/FORSIKRINGER & FÅ STYR PÅ ØKONOMIEN:
Vi har altid haft et budget til vores fælles udgifter og da vi flyttede ud i huset for lidt over to år siden, lavede vi også et nyt. Sæt alle de faste udgifter (tv, telefon, forsikringer, fitness medlemsskab osv.) ind i et excel ark. Del det ud pr. måned og sørg for lave et budget for alle 12 måneder. På den måde kan man nemt sætte et fast beløb over på budgetkontoen og man slipper for grimme overraskelser

Vi har også netop gennemgået vores forsikringer og samlet dem hos et selskab. Det har sparet os flere tusinde kroner – bare ved at gå dem igennem og spørge på en bedre pris.

RYD OP PÅ TELEFONEN ELLER COMPUTEREN:
Vi kender det vist alle – telefonen er ved at løbe tør for plads og skrivebordet på computeren er fyldt med billeder, mapper, regninger osv. Så sæt et par timer af, til at få kigget dem igennem og ryddet ud. Jeg tager rigtig mange billeder med min telefon – det kunne fx. være et pænt cafébesøg. Men efter at billedet er delt på mine platforme, behøver jeg måske ikke 30 billeder af den samme kop kaffe, haha. Så udvælg de bedste billeder og slet resten.

GLEM DEN DÅRLIGE SAMVITTIGHED, TRYK PÅ PYTKNAPPEN & NYD DET:
De første par måneder i et nyt år, er normalt spækket med fitnesstilbud, slankkure og i sidste ende dårlig samvittighed. Jeg er helt med på at skyde det nye år godt igang. Men de gode tiltag skulle gerne holde året ud og ikke kun i årets første par måneder. Så husk at stoppe op og trykke på pytknappen – nyd de ting som du kan krydse af listen, de gange du finder vejen til fitness centeret, det tøj du får solgt og de gode måltider du får planlagt – også selvom det ikke sker hver dag – men lidt har også ret ♥︎

God fornøjelse piger – håber I kan bruge punkterne!

Besøg modebloggen her og læs videre: 8 PUNKTER TIL AT SPARKE 2020 IGANG!

Avatar photo About My Passions

My Passions er en blog omhandlende min passion for modeverdenen, design, livsstil, boligindretning mm. Her kan I følge mig og mine nyeste tilføjelser til garderoben, udfoldelser i køkkenet, inspirationscollager med budgetvenlige køb, tips & tricks og meget mere!
Så kig forbi & bliv endelig hængende.Besøg My Passions

Speak Your Mind